YŪGEN

YŪGEN

YŪGEN

Sterke silhouetten en oog voor detail. Ontdek de najaarscollectie van Belgisch label YŪGEN. Dit seizoen gaat YŪGEN meer dan ooit de Scandinavische toer op. Volledig volgens het DNA van het merk zit de nieuwe collectie boordevol minimalistische, architecturale designs en crossseasonal stukken in duurzame materialen.

Join the Personal Shopping experienceJoin the Personal Shopping experience

Back to basics

ZEB liet zich voor het kleurenpalet van de nieuwe YŪGEN-collectie inspireren door de schakeringen in groene en bruine kristallen. Het resultaat is een collectie vol stijlvolle aardse en natuurlijke tinten die perfect onderling te combineren zijn, en net zo classy in contrast staan met een statementkleur. In die laatste categorie voegde YŪGEN twee unieke nieuwe tinten toe aan de collectie: het zachtgroene ‘seagrass’ en de diepe mosterdvariant ‘fennel seed’. Voeg daarbij de trendkleur ‘java’, een diepbruine koffietint, en je hebt een compleet uitgebalanceerd kleurenpalet.

YŪGEN van top tot teen

Van top tot teen in YŪGEN? Yes, please. Liefhebbers van de strakke snit kunnen hun hartje ophalen met een zwarte knielange rok met belt en een empowering quilted pencil skirt met bijpassend gilet in 100% recycled polyester. De sculpturale stijl van het merk vindt zijn hoogtepunt in knitwear met onverwachte pasvormen, zoals slouchy cardigans, dikke kabeltruien, cardigans met blazersnit, funky debardeurs van gerecycleerde wol, en een van dé highlights uit de collectie: de klassieke grijze mantel met opvallende architecturale stiksels. Elk stuk werd voorzien van een centrale lijn op de achterkant als rode draad door de collecties– signed YŪGEN.

Natuurlijke schoonheid

De naam ‘YŪGEN’ komt uit het Japans en staat voor natuurlijke schoonheid en artistieke pracht. Het begrip beschrijft het overweldigende geluksgevoel dat je overvalt als je iets moois ziet of hoort, en dat is exact wat YŪGEN met zijn collecties wil oproepen. Een mooie ambitie, en iets zegt ons dat de nieuwe collectie van het merk er dit najaar meer dan ooit in zal slagen heel wat Belgische fashionharten met een voorliefde voor sterke, minimalistische silhouetten sneller te doen slaan…